Meniu Închide

Argument

Una dintre motivațiile principale ale inițiativei noastre, a Asociației Proeuro-Cons, de a aduce în fața publicului revista „Viitor pentru educație” este strâns legată de responsabilitatea opiniilor în problemele educaționale ale societății. Suntem tineri, iar tinerețea noastră duce la căutarea acelor perspective care să aducă un strop de bucurie în mijlocul comunității, care să atragă atenția asupra lucrurilor bune și care să promoveze un comportament responsabil în cadrul cetății. Mai presus de toate, însă, această căutare trebuie să se bazeze în primul rând pe ideea de necesitate a educației în toate aspectele vieții.

Vă invităm să contribuiți la un proiect educațional pornit în urmă cu doi ani și care are o deschidere largă în comunitatea educațională din România și cu perspective de dezvoltare în spațiul internațional. În acest fel, puteți să fiți parteneri activi în cadrul procesului de formare al unei societăți sănătoase, bazate pe învățare continuă și responsabilitate.

Cooptarea dvs. în acest proiect are ca scop îmbogățirea unei inițiative comune care să fie un punct de pornire pentru dezvoltarea sistemului și a comunității educaționale în România.

Scurtă descriere a proiectului

Revista „Viitor pentru educație” a fost pentru prima dată materializată în luna septembrie a anului 2016. La baza publicării acestei reviste a stat dorința membrilor unei echipe de a împărtăși cu întreaga comunitate educațională necesitatea formării continue, ideal care se poate regăsi în cadrul fiecărui număr apărut până în prezent.

De-a lungul aparițiilor editoriale, în paginile revistei au contribuit o serie de persoane cu impact la nivel internațional, național, regional și local, implicate în diverse proiecte educaționale sau care se regăsesc în diverse structuri educaționale sau conexe. Astfel, am beneficiat de participarea activă a actualului Ministru delegat al Afacerilor Europene și cel mai tânăr europarlamentar român, Victor Negrescu, reprezentanți ai Ministerului Educației, reprezentanți ai instituțiilor de formare profesională din cadrul privat, numeroși reprezentați ai inspectoratelor județene, directori ai Caselor Corpului Didactic din țară, directori și profesori din învățământul universitar și preuniversitar recunoscuți pentru performanțele lor, oameni de cultură, artiști și artizani purtători ai tradițiilor românești, oameni din mass-media, reprezentanți ai studenților din diverse județe și oameni care, în general, au dorit să ne împărtășească din experiența lor sau din opiniile referitoare la comunitatea educațională.

Conținutul revistei este structurat pe câteva secțiuni care acoperă mai multe grupuri sociale. Aceste secțiuni sunt:

  • Interviu – prezintă, de obicei, un dialog cu o persoană al cărui domeniu profesional este conectat cu tema numărului și care împărtășește experiența sa cu cititorii revistei;
  • Tineri – acest segment se adresează în principal prezentării unor exemple de bune practici realizate de către tineri sau opinii ale acestora în legătură cu tema numărului;
  • Flash – prezent în primele numere, această parte prezintă statistici și cifre care reflectă o situație de fapt conectată, de asemenea, cu tema generală;
  • Reportaj – prezintă un eveniment, o situație, un proiect etc. pe tema numărului;
  • Dezbatere – pe baza unei idei extrase din probleme, evenimente sau fenomene din realitatea educațională conectate cu tema numărului, se localizează actorii implicați și se caută soluții la rezolvarea acestora;
  • Rural – zona rurală beneficiază de o secțiune separată care prezintă implicațiile temei numărului din punct de vedere al zonei rurale;
  • Proiecte europene – prezintă un proiect educațional cu implicații europene (ex: un proiect Erasmus+);
  • Metode de predare – inovație, creativitate, aplicabilitate, avantaje și dezavantaje ale unei metode de predare;
  • Universitaria – zona specială dedicată lumii universitare;
  • Educația adulților – secțiunea dedicată problemelor educaționale ridicate de comunitatea adulților
  • Gânduri – zonă dedicată experiențelor educaționale, scrieri personale sau versuri conectate cu tema numărului

În numerele anterioare, temele alese pentru dezbatere au fost îmbogățirea prin educație, mentoratul, tehnologiile informației, valori și tradiții românești, orizonturi ale educației, lumea universitară, Centenarul Marii Uniri și proiectul Erasmus+.

Formatul revistei este apropiat de cel al unei broșuri A5, având în general un număr de pagini cuprins între 50 și 60. Revista are o versiune tipărită și una electronică, ambele fiind înregistrate cu ISSN propriu în cadrul registrului publicațiilor Bibliotecii Naționale a României. De asemenea, echipa redacțională ia în serios potențialul unei astfel de inițiative și supraveghează fiecare pas al editării și tehnoredactării revistei, începând de la corectitudinea limbajului, calitatea profesională a subiectelor și a persoanelor implicate, materialele tipografice profesionale și un design cât mai creativ.

Temă / Subiecte

Numărul 9 al revistei „Viitor pentru educație” propune ca subiect principal leadership-ul și implicațiile lui în comunitatea educațională. Astfel, temele propuse pot gravita (ca sugestie) în jurul următoarelor idei:

  • perspective privitoare la leadership-ul educațional;
  • exemple de bune practici (proiecte educaționale, sociale etc.) ale implementării diverselor tehnici de leadership în sistemul educațional, inclusiv în zona rurală, cu accentul pus pe beneficiile educaționale;
  • necesitatea unui leadership de calitate în sistemul educațional;
  • dezvoltarea / formarea abilităților personale de leadership;
  • leadership în contextul învățământului universitar;
  • experiențe personale referitoare la leadership.

Lista temelor nu este una exhaustivă, orice nouă idee putând beneficia de avantajele publicării în revistă.

Cerințe articol

Articolul va fi trimis prin e-mail la adresa revista@proeurocons.eu.

Se va acorda un punctaj referitor la primele 7 puncte (a – g) și articolul se va publica în funcție de acest punctaj. Acceptarea sau refuzul argumentat al publicării va fi transmis în decurs de maxim două săptămâni de la trimitere.

  1. Conținut

    Încurajăm trimiterea de articole într-un stil semi-formal, prietenos cu cititorul. Se recomandă accentuarea experiențelor personale, a opiniilor argumentate, relevante, a studiilor personale sau a prezentării exemplelor de bune practici în detrimentul divagării fără un scop precis pe o anumită temă.

  2. Înregistrare

    Prin declararea intenției de a contribui la revistă, sunteți de acord cu posibilitatea acceptului sau refuzului argumentat al publicării, ca și al publicării articolului într-un număr viitor. De asemenea, echipa redacțională are dreptul de a edita și a revizui articolul trimis de dvs în cazul încălcării unor drepturi sau al folosirii unui limbaj nepotrivit contextului. Aceste corecturi vor fi transmise autorilor înainte de publicare.

  3. Permisiuni

    Luați în considerare constituirea unei bibliografii în cazul în care este nevoie. De asemenea, vă rugăm să menționați sursele preluării anumitor idei sau ale materialelor trimise, precum și acordul persoanelor menționate în articol, acolo unde este cazul. Nerespectarea acestora duce la refuzul imediat al publicării. De asemenea, responsabilitatea conținutului aparține în totalitate autorilor.

  4. Reguli de publicare

    Articolul trimis de dvs. poate fi folosit mai departe de către echipa redacțională, cu menționarea autorilor. De asemenea, în cazul în care propuneți articolul spre publicare în alte reviste ulterior apariției acestuia în revista „Viitor pentru educație”, vă rugăm să adăugați mențiunea <Publicat pentru prima dată în revista „Viitor pentru educație”, sub egida Asociației Proeuro-Cons>.

  5. Lungime

    Este recomandată trimiterea unui articol cu un număr de cuvinte orientativ, cuprins între 200 și 800 de cuvinte.

  6. Format

    Formatul preferat este .doc sau .rtf. Referitor la tehnoredactare, se poate ține cont de următoarele reguli:

    • dimensiune pagină: B5 JIS;
    • font: Constantia 10pt
    • orientare: Portrait
    • distanță între rânduri: 1.5 pt
    • aliniere: Justify

    Referitor la punctuație, este recomandată folosirea spațiului după semnele de punctuație (virgulă, punct, semnul exclamării etc.). Deși va fi verificat de către echipa redacțională, este recomandat să nu existe greșeli de gramatică sau punctuație.

  7. Stilul de scriere

    Încurajăm un stil de scriere semi-formal, cu opinii argumentate, cu un limbaj civilizat, fără ofense sau injurii. Se recomandă folosirea cât mai redusă a jargonului, iar termenii tehnici folosiți vor fi explicați. De asemenea, este încurajat stilul personal.

    Recomandări generale:

    • În mod deosebit dorim să aflăm cum ați fi fost personal implicați în experiențele dvs. referitoare la temă sau cum ar putea povestea dvs să ajute pe cei care sunt interesați de subiect.
    • Pentru început, creați o idee-locomotivă. „Conducerea” – primul paragraf al articolului – trebuie să convingă cititorul că articolul dvs. este suficient de interesant pentru a fi citit. Scrieți cât mai viu, mai concret și mai vizibil.
    • Al doilea sau al treilea paragraf poate oferi o prezentare generală și / sau să precizeze punctul dvs. de vedere principal; paragraful principal este cel care primește atenția cititorului. Spuneți o poveste, dar nu oferiți atât de multe detalii încât povestea dvs. să piardă impuls. Dați detalii specifice în detrimentul celor generale.
    • Adăugați o încheiere care să reia ideea principală a articolului.

     

  8. Informații personale

    Atașați articolului dvs. o scurtă secțiune cu date personale relevante: nume și prenume, localitate, funcție, interese, roluri în comunitate, informații de contact etc.

  9. Fotografii

    Puteți atașa fotografii care să fie incluse în articolul dvs. Se recomandă trimiterea de fotografii cu titlu de folosire personal (realizate de dvs.). În cazul în care sunt preluate, aveți nevoie de acordul scris și verbal al autorilor fotografiilor, pe care trebuie de asemenea să ni le furnizați. Fotografiile trebuie să aibă o rezoluție minimă de 1600×1200 px (2 MP). Informațiile personale și fotografiile sunt trimite ca atașamente separate în cadrul e-mailului.

Condiții de participare

Termenul de trimitere al articolelor pentru acest număr este de 1 februarie 2019.

Participarea este condiționată de plata unei taxe de 50 RON, care include taxa de tipărire pentru un exemplar și taxa de livrare. Pentru trimiterea unui număr suplimentar de exemplare, se mai adaugă la taxă o sumă de 25 RON / exemplar.

Modalitatea de participare

Pentru înregistrarea unui articol spre publicare în revistă, modalitatea uzuală este de trimitere a unui e-mail la adresa revista@proeurocons.eu:

  • cu mențiunea de titlu ARTICOL REVISTA „VIITOR PENTRU EDUCAȚIE” PROEURO-CONS SLATINA
  • corpul e-mailului cuprinde datele personale: nume, prenume, localitate de domiciliu, funcția și instituția de proveniență
  • în secțiunea de atașamente trebuie să se regăsească:
  • fișierul .doc sau .rtf cu articolul propus
  • un fișier conținând datele personale descrise mai sus
  • o arhivă .rar sau .zip cuprinzând fotografiile în format .jpeg, .gif, .bmp sau .png

Plata taxei se realizează prin intermediul transferului bancar, menționând în descrierea tranzacției textul TAXĂ PUBLICARE REVISTĂ „VIITOR PENTRU EDUCAȚIE” PROEURO-CONS SLATINA + numele dvs. Termenul-limită de plată este același cu cel al trimiterii articolului (01.02.2019), iar dovada plății se va trimite la aceeași adresă.

În urma acceptării articolului, vi se va elibera o factură pentru contravaloarea taxei și un certificat de publicare a articolului în revista noastră.

Precizări legislative

Întregul conținut (text și imagini) trimis spre publicare intră sub incidența Legii nr. 8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Întreaga responsabilitate asupra conținutului și a sursei acestuia îi revine autorului / autorilor.

Avantajele publicării

Printre avantajele imediate ale publicării unui articol în revista noastră se numără:

  • obținerea unui certificat de publicare a articolului în revistă;
  • promovarea articolului odată cu acțiunile de promovare ale revistei în mediile educaționale și nu numai;
  • asocierea în cadrul unei comunități educaționale formate din oameni cu experiență, recunoscuți pentru activitățile și performanțele lor.

Pe termen lung, avantajele cresc odată cu recunoașterea națională și internațională tot mai accentuată a revistei. Avantajul recunoașterii revistei noastre este dat și de experiența dvs., astfel participarea dvs. aduce beneficii și câștiguri de ambele părți.

Fotografie de copertă

Așteptăm sugestiile dvs. și pentru fotografia de copertă a revistei. Este absolut necesar ca:

  • fotografia să fie realizată de dvs. (să aveți drepturi de autor asupra acesteia);
  • rezoluția minimă a fotografiei să fie de 2560×1920 (5 MP);
  • tema fotografiei să fie corelată cu cea a numărului curent.

Participarea este gratuită, iar alegerea acesteia ca fotografie de copertă va fi însoțită de eliberarea unui certificat de „Fotograf de copertă”.

Pentru înregistrarea unei fotografii de copertă, modalitatea uzuală este de trimitere a unui e-mail la adresa revista@proeurocons.eu:

  • cu mențiunea de titlu COPERTĂ REVISTA „VIITOR PENTRU EDUCAȚIE” PROEURO-CONS SLATINA
  • corpul e-mailului cuprinde datele personale: nume, prenume, localitate de domiciliu, funcția și instituția de proveniență
  • în secțiunea de atașamente trebuie să se regăsească:
  • un fișier conținând datele personale descrise mai sus, titlul fotografiei și o scurtă descriere a acesteia;
  • o arhivă .rar sau .zip cuprinzând fotografiile în format .jpeg, .gif, .bmp sau .png.

Vă așteptăm în comunitatea celor care cred în puterea educației de a face totul posibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy