EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ ȘI DIMENSIUNE INTERNAȚIONALĂ PENTRU INCLUZIUNE SOCIO-ECONOMICĂ

Observând proactiv deschiderea către noutate a oamenilor, APC consideră că există un spirit latent de antreprenor în fiecare persoană. Principalul scop al nostru este acela de a aduce cât mai aproape potențialii beneficiari de formare, prin intermediul ofertei sale de cursuri, ca formă importantă de incluziune socio-economică.

Pe termen lung, dimensiunea antreprenorială din cursuri va deveni foarte atractivă, mai ales pentru adulții tineri, care își doresc să fie proprii angajati (self-employed), cursurile vor avea și formabili din alte țări ale Europei, aducând în cadrul programului de formare posiblitatea interacțiunii lor cu formabili români, în așa fel încât modele antreprenoriale din contexte socio-culturale și economice diferite să fie prezentate în grupuri de lucru multicultural.

ANTREPRENORIAT

Nevoile pe care le au se refera la dobandirea de experiente din activitati de job shadowing, cunostinte si competente care sa faca posibila transmiterea in cadrul cursurilor a dimensiunii internationale si elementelor antreprenoriale.

INTERNAȚIONALIZARE

Nevoile organizatiei se refera la internationalizarea ofertei de formare, la dezvoltarea capacitatii de a organiza cursuri la nivel european urmand modele moderne de manageriere a programelor de formare.

LEADERSHIP

Participarea proactiva la activitatile de organizare a cursului din perspectiva de jobshadowing va permite formatorului sa dobandeasca cunostinte si competente de organizare a cursurilor la nivel european.

FINANȚARE

Nevoile pe care le au se refera la capabilitatea de a forma, de a consilia si de a sprijini formabilii adulti in procesul concret de transformare a ideilor in planuri de afaceri, dar si pentru deschiderea ofertei de cursuri la piata de formare europeana a adultilor.

Nevoile organizatiei se refera la:

 • internationalizarea ofertei de formare;
 • dezvoltarea capacitatii de a organiza cursuri la nivel european urmand modele moderne de manageriere a programelor de formare;
 • introducerea componentelor antreprenoriale in cursuri de pregatire a adultilor;
 • o alta nevoie identificata o  reprezinta, pentru angajatii nostri, dobandirea de competente si experiente antreprenoriale, legate de dimensiunea internationala a programelor de formare si urmarea unor activitati de tip job shadowing cu privire la organizarea de cursuri la nivel european.

Scopul proiectului este formarea si dezvoltarea personalului organizatiei noastre, avand in vedere nevoile de a internationaliza cursuri din oferta de formare a asociatiei, deschizand drumul catre cooperari pentru proiecte strategice, si de a propune noi cursuri pentru adulti, care sa cuprinda dimensiunea internationala si cea antreprenoriala, in sensul de componente majore cu privire la evitarea excluziunii socio-economice.

Acest proiect urmareste:

 • dobandirea competentelor de implementare a dimensiunii internationale in cadrul curriculumului a patru programe de formare;
 • dezvoltarea unor relatii de cooperare;
 • dobandirea competentelor de familiarizare a formabililor cu mediul antreprenorial;
 • dobandirea experientelor si competentelor prin activitati de job shadowing de implementare a unor instrumente antreprenoriale in cadrul programelor de formare pentru adulti;
 • implementarea si valorificarea competentelor dobandite prin produse concrete (patru programe de formare locale si nationale si doua cursuri promovate in mediul de formare european)

Angajatii nostri implicati in acest proiect sunt absolventi de studii universitare si au diferite specializari. Nevoile pe care le au se refera la dobandirea de experiente din activitati de job shadowing, cunostinte si competente care sa faca posibila transmiterea in cadrul cursurilor a dimensiunii internationale si elementelor antreprenoriale, sa fie in masura sa formeze, sa consilieze si sa sprijine formabilii adulti in procesul concret de transformare a ideilor in planuri de afaceri, dar si pentru deschiderea ofertei de cursuri la piata de formare europeana a adultilor.

Proiectul cuprinde 5 mobilitati individuale pentru formare si o activitate de job shadowing:

 1. Între 07.05.2018–13.05.2018, trei angajați APC participă la cursul „Teaching Entrepreneurial Education”, în Grand Canaria, Spania, furnizat de Asociația Socio Europe. Cursul permite dezvoltarea competențelor în promovarea, susținerea antreprenoriatului și familiarizarea cu instrumente și măsuri pentru a pune ideile antreprenoriale într-un plan de acțiuni concrete în vederea implementării lor.
 2. A doua acțiune se referă la o activitate de tipul job shadowing pentru un formator al APC la organizatia europeană CREF Education Portugalia, pentru programul de formare „Leadership and In-service Teacher’s Training: An European Innovative”. Participarea proactivă la activitățile de organizare a cursului din perspectiva de job shadowing va permite formatorului să dobândească cunoștințe și competențe de organizare a cursurilor la nivel european și de participare efectivă la formare ca trainer în fața unui grup internațional.
 3. În cadrul cele de-a treia acțiuni, doi angajați APC vor participa la cursul „21st Century Teaching Skills–The International Dimension”. Cursul propune activități pentru înțelegerea și folosirea noțiunii de dimensiune internațională.
mobilități individuale
activități de formare
cursanți estimați
activitate de job-shadowing

DISEMINARE

Pagina de Facebook

Blog Proeuro-Cons

Media

Revista Proeuro-Cons