Meniu Închide

colaj ptr cursul din portugalia1 La un click distanţă de educaţia interculturală

în era digitală

   In prezent Proeuro-Cons deruleaza un proiect Erasmus +, număr contract: 2014-1-RO01-KA104-001141 privind mobilitatea europeană si vizează un total de 10 mobilităţi individuale după cum urmează:

 1. În perioada 6-12 octombrie 2014 s-au desfasurat 5 mobilităţi individuale pentru a participa la cursul “ICT as a Tool for Intercultural and Media Education”, care a fost organizat de CREF Sesimbra Educational Resources and Training Centre, la Sesimbra, în Portugalia.

Cursul a permis învăţarea rapidă a alfabetizării digitale astfel încât participanţii să devină  încrezători şi suficient de pregătiţi, demonstrând cele mai bune practici în predare şi învăţare, folosind instrumente TIC. Cei implicaţi au beneficiat de o participare activă la serie de ateliere de lucru, sesiuni de lucru în grup, pe o gamă de programe adecvate pentru utilizarea programelor Prezi, Weebly, Wordle, Scratch, Schoology, Audacy etc.

 2. „Digital Literacy for the Collaborative Classroom” la Dublin, în Irlanda, este cea de-a doua mobilitate ce se va desfasura in perioada 29 martie – 05 aprilie 2015.  Cursul  propune activităţi ca: design Web pentru mediul de formare, convertirea  şi editarea fişierelor audio, resurse interactive şi colaborative, programe online de organizare grafică  pe înţelesul tuturor categoriilor de cursanţi, animaţia în cadrul cursului de formare, realizarea unui „Mediu de învăţare virtual”, utilizarea „povestirii digitale” pentru orice curs de formare, programarea gratuită de tip „scratch” prezentată pentru a fi mai uşor de utilizat pentru cursuri de formare, resurse online, ce înseamnă „Flipped Classroom” (o clasă care  cuprinde o răsturnare a predării tradiţionale, cursanţii fiind expuşi noilor materiale didactice în afara timpului de desfăşurare a cursului, iar timpul cursului este utilizat pentru asimilarea noilor cunoştinţe prin strategii de genul „rezolvarea de probleme”, discuţii sau dezbateri), Podcasting, Blogging şi folosirea site-urilor de realizare de sondaje de opinie etc.

 [DISEMINARE 1] –  ICT as a Tool for Intercultural and Media Education