Meniu Închide

 „Viitor pentru educație” – numărul 10

În acest număr al revistei „Viitor pentru educație” încercăm să integrăm principiile educaționale în contextul spiritualității. Având în vedere faptul că una dintre valorile cele mai importante ale omului este credința, iar omul trebuie să se hrănească și spiritual, putem spune că a căuta cele ale credinței se poate constitui într-o formare continuă, pe tot parcursul vieții

În acest număr, puteți lectura o perspectivă interesantă referitoare la educație a Părintelui prof. Nicolae Bălășoiu, duhovnicul Mânăstirii Clocociov, privitor inclusiv la caracterul de spiritualitate a educației. În același spirit de dascăl, Carmen Bodiu, director al Casei Corpului Didactic Bihor și profesor de  limba și literatura română, ne vorbește despre actul creației și despre implicațiile acestuia în procesul educațional. Primim în acest număr și punctul de vedere al lui Ionuț Riteș, expert în domeniul protecției informațiilor clasificate și autor al mai multor volume conținând literatură de specialitate și povestiri, despre experiența personală privitoare la credință. De asemenea, Victor Tița, director al Filialei Slatina a Facultății de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV București, ne vorbește din perspectivă filosofică despre valoarea credinței și despre principiile unei vieți trăite în spiritul credinței și educației.

De asemenea, marcăm în acest număr sărbătorirea a șapte ani de la înființarea Asociației Proeuro-Cons și trei ani de la prima apariție editorială a revistei „Viitor pentru educație”.

Acestea, dar și multe altele, vor putea fi lecturate în cadrul ediției on-line și tipărite a revistei „Viitor pentru educație”.

Lectură plăcută!

Cuprins: