Meniu Închide

În acest număr al revistei „Viitor pentru educație”, am vrut să punem în fața dvs diverse aspecte ale fenomenului de bullying, de la situațiile întâmplate în mediul educațional până la cele din viața noastră de zi cu zi. De asemenea, am vrut să punem în valoare importanța formării unei culturi media pentru fiecare dintre noi în acest context al scăderii efectelor fenomenelor de violență.

În acest număr, vorbim într-un interviu special realizat de Cătălina Dan, președinte al Asociației Proeuro-Cons, cu Jeffery Alan Ford, un geniu a cărui filosofie de viață se poate rezuma în câteva cuvinte în crearea unei comunități în care diferențele dintre oameni pot fi folosite pentru a crea o societate mai bună. De asemenea, despre stabilirea unei educații media ne povestește Mihaela Rusu, redactor șef Speranța TV și Radio Speranța. Într-un articol deosebit, o viziune extrem de originală asupra manifestărilor violenței ne este prezentată de Horațiu Sasu, jurist. Întoarcem, de asemenea, pe toate fețele, dintr-o perspectivă științifică, cauzele și efectele fenomenului de violență în școală.

De asemenea, marcăm în acest număr participarea în cadrul a două proiecte. În primul articol, este vorba de un proiect de formare profesională, pe care ni-l descrie Victor Tița, director al USAMV Bucureşti, Filiala Slatina. Cel de-al doilea proiect se referă la participarea pe tărâmuri catalane a echipei Asociației Proeuro-Cons la proiectul Erasmus+ „Cunoaștere + Învățare + Incluziune = Performanță într-o societate echitabilă”

Acestea, dar și multe altele, vor putea fi lecturate în cadrul ediției on-line și tipărite a revistei „Viitor pentru educație”. Lectură plăcută!