Odată ajuns într-un anumit punct de satisfacere a motivațiilor primare, omul caută cunoașterea și aprecierea celor din jur pentru abilitățile sale. Fiindcă așteptările sunt mai mari, partenerii din zona profesională ridică ștacheta valorilor și a competențelor. Pentru a răspunde acestei cerințe, singura cale a omului este de a-și forma continuu gândirea, de a-și ascuți aptitudinile, de a-și perfecționa punctele forte și de a îmbunătăți, pe cât posibil, punctele slabe. Asociația Proeuro-Cons (APC) răspunde, cel puțin pe plan regional, acestor nevoi de formare continuă a omului în planul profesional.
Într-o rețea globală a agenților de formare în continuă creștere, fie de complexitate, fie de calitate, Asociația Proeuro-Cons este un ofertant redutabil de formare la nivel național, coordonându-și acțiunile cu alți agenți de formare pe plan național și internațional.
Asociația Proeuro-Cons este o organizație non-profit, cu sediul în Slatina, care are numeroase parteneriate cu instituții locale și internaționale. Principalul scop al Asociației este acela de a aduce cât mai aproape potențialii beneficiari de posibilitatea de formare continuă, prin intermediul ofertei sale de cursuri actualizată și accesibilă. Formarea continuă este un deziderat primar al organizației noastre, acest lucru fiind dovedit și de cuvintele care au stat la baza constituirii acestui grup, prezente în elementele grafice de identificare a organizației: „prin educație, totul este posibil”.
Având cunoștințe solide de management și un spirit neobosit de antreprenoriat, conducerea Asociației îmbină aceste două elemente complementare, aplicându-le și în structura organizației și dovedind că are legitimitatea de a transfera aceste cunoștințe și această stare de spirit și formatorilor și, mai apoi, cursanților. Pe lângă aceste lucruri, cultura organizațională a asociației, aflată încă într-un stagiu intermediar de dezvoltare, este constituită pe baza unor valori necesare unei dezvoltări armonioase: abordarea profesională a partenerilor, centrarea activității pe beneficiar, noutatea bazată pe tradiționalul solid, deschiderea față de elemente inovative care aduc beneficii organizației, entuziasmul dozat cu prudența necesară și o gândire dinamică a conceptelor și a strategiilor. Aplicând aceste valori în societatea de astăzi, cu efortul membrilor asociației și cu sprijinul partenerilor, educația sănătoasă va ocupa un loc central printre obiectivele unei societăți unite și sănătoase.