Meniu Închide

Participare la ESIHISE 2016

ESIHISE-Ficarra

În general, orice întâlnire de ordin științific e un prilej de adunare a unor cercetători care își împărtășesc rezultatele muncii lor de zi cu zi: modele matematice, experimente științifice, teorii de confirmat, rezultate de analizat. Ideea de publicare a unei lucrări științifice atrage, însă, după sine și aspecte secundare, care te modelează, puțin câte puțin: e nevoie de curajul de a aduce ceva nou, e necesar exercițiul de a te supune unor reguli și a respecta rigoarea șabloanelor, sunt inevitabile emoțiile expunerii în public ca și cum ar fi prima prezentare, e minunată ideea de a împărtăși rezultatele tale și de a te îmbogăți din punct de vedere cognitiv cu rezultatele celor mai experimentați.

Prima ediție a Conferinței despre Evoluția Științelor, Informaticii, Integrării Umane și Educației Științifice (ESIHISE 2016), care a avut loc în Veneția, în perioada 11-13 octombrie 2016, a reprezentat pentru Asociația Proeuro-Cons un moment de recunoaștere a rezultatelor unei cercetări destul de interesante. Subiectele acceptate spre a fi studiate în cadrul conferinței s-au dovedit a acoperi o gamă extinsă de teme, printre care s-au numărat modernizarea științelor și educației, științele informației sau noile tehnologii și integrarea acestora în cadrul relațiilor interumane. Participarea domnilor Victor Tița și Nicolae Bold, formator și colaborator în cadrul asociației, respectiv manager de formare în cadrul APC, s-a realizat prin intermediul unei lucrări științifice, cu un caracter economic și implicații de ordin informatic.

Articolul, intitulat „Approaches and Network Issues within Modelling the Economic Environment of a Local Market in a Form of an Economic Map”, este o variantă îmbunătățită a unei lucrări mai vechi a autorilor, care modelează o piață economică locală sub forma unei hărți (matematic, sub forma unui graf), schematizând astfel așezarea geografică și relațiile economice dintre întreprind eri. Pe lângă crearea unui „recensământ” al întreprinderilor din zonă, rezultatele din urma studiului scot în lumină și câteva elemente caracteristice ale mediului economic local, cum ar fi sectorul economic dominant, direcțiile posibile de dezvoltare sau necesitățile economiei din zonă.

Îmbunătățirile aduse acestui sistem și descrise în acest articol, centrate pe crearea legăturilor economice posibile dintre firme, au constat în modificarea (mai exact, limitarea) condițiilor realizabile pentru ca o legătură economică să se formeze între două întreprinderi. Într-o accepțiune mai largă, articolul a vizat modul de formare al legăturilor economice dintre firme, depinzând de rezultatele (output-urile) obținute de fiecare dintre ele.

Ca o încununare a reușitei lucrării și o încredințare a validității și caracterului de noutate al subiectului propus, organizatorii au propus desemnarea acestei lucrări ca fiind cea mai potrivită pentru a primi titulatura de „Best Paper” dintre cele 23 de lucrări acceptate la acest eveniment.

Iată că o astfel de participare îmbogățește competențele de ordin comunicativ, cognitiv sau de altă natură și contribuie cu succes la construirea unei cariere profesionale. Iar motivația participării la asemenea evenimente nu este exclusiv dorința de cunoaștere, pentru că acest lucru se întâmplă inclusiv prin publicarea acestor lucrări în jurnale sau reviste, lucru care este recunoscut în evaluarea activității pentru accederea pe treptele următoare ale unei cariere științifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy