Meniu Închide

Formatorii noștri

Proeuro_cons_8_martieDin punct de vedere astronomic, în perioada asta, planeta Pământ se regăsește, pe orbita sa, în cadrul mișcării de revoluție, cu viteza sa de 30 km/secundă, la o distanță relativ medie între periheliu și afeliu, iar razele soarelui cad perpendicular pe planul axei la Ecuator și tangente la poli. Pământenii numesc această perioadă luna martie.

Și dacă e luna martie, e o lună specială.

Nu, nu vine factura la curent pentru toată iarna. E specială nu numai pentru că vine primăvara și noi vedem că totul renaște, ci și pentru că sărbătorim femeia. Pe lângă cupele albastre, roz, verzi, roșii, galbene, șatirate, turcoaz, fuchsia, roz pal, #FFFFFF, roșu #35, siclam ale florilor e mare zumzăială. Pe de o parte, albinuțele au intrat în sezonul olimpic, pe de altă parte bărbații, dezorganizați ca de obicei, au intrat în criză de timp. Și de idei.

Și la Proeuro-Cons a venit primăvara și am intrat și noi într-un nou sezon de formare. Rezultă, deci, că suntem și noi în formă. Și, precum știți, cursanții noștri lucrează cu formatori. Formatorul este acea persoană care trebuie să aibă de toate ca să dea de toate. Din multitudinea de metodologii, strategii descriptive și metode exhaustive, trainerii experimentați transmit cursanților printr-un aflux nelimitat de informații și strategii cunoștințele și conceptele, precum și conexiunile dintre acestea, necesare formării și modelării formabililor pentru a le transmite mai departe. Adică, trebuie să aibă cunoștințe, aptitudini, talent și emoție pentru a transmite cursanților experiență.

Dacă stați un pic să vă gândiți, cu toții beneficiem de niște formatori. Doar că îi numim în alte feluri.

Exemplificăm.

„Colega, spune-mi și mie cum să fac raportul ăsta…” „Bine, hai să te ajut!”

Învățăm să facem un raport.

„Deci, am făcut lista. Trebuie să cumperi pătrunjel, făină, zahăr…”

Învățăm să memorăm.

„Mergem la mall.” „Da, cum să nu!”

Învățăm să avem răbdare.

„Ce cadou crezi că ar trebui să îi cumpăr…”

Învățăm să fim creativi.

„Să cumpărăm niște ghiocei pentru fete, că e 8 Martie.”

Învățăm să fim gentili.

Și exemplele continuă la nesfârșit. Ați ghicit. Formatorii noștri sunt colegele, prietenele, surorile, mamele soțiile noastre. La acești formatori apelăm ori de câte ori avem nevoie de ceva. Ei sunt cei mai buni traineri ai noștri. Ne învață ce e frumusețea, gingășia, răbdarea, fidelitatea, emoția, perseverența, bunătatea și zâmbetul. Ne trec cu vederea punctele slabe. Pentru acestea și pentru tot ce fac pentru noi, le mulțumim. Cu mențiunea că le vom complimenta mereu, le vom asculta cu tact mențiunile, le vom ajuta pe cât putem…

autor: Nicolae BOLD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy